ІНФОРМАЦІЯ
ПРОГРАМА НАВЧАННЯ
Найсолодша професія на світі - професія кондитера - з урахуванням зростання числа кав'ярень, кафе і ресторанів та інших закладів громадського харчування останнім часом набуває все більшої популярності і затребуваність. Настав час піти вчитися на кондитера професійно! Це дуже творча професія, вам не обійтися тут без художнього смаку, хорошого нюху і відчуття міри. Робити апетитні ароматні тортики і тістечка кожен день, і при цьому отримувати плату за свою працю та про це можна тільки мріяти! У сферу діяльності кондитера входить: підготовка кондитерських виробів на кондитерських фабриках і спеціалізованих цехах, приготування всіх видів тіста, кремів і начинок, випікання і прикраса продукції, перевірка ваги готових виробів.
1. Загальна характеристика професії
Любиш готувати солодощі? Тоді спеціальність кондитера придумали спеціально для тебе. Кондитери готують різні види тесту, кремів і начинок, випікають і прикрашають вироби. Завершальний етап приготування - перевірка ваги. Для роботи кондитерів є спеціальне обладнання: ручне, механічне та електромеханічне, але більшу частину роботи потрібно робити руками.
2. Особисті якості фахівця
Знання рецептів і вміння готувати по них - далеко не всі вимоги до кондитерам. Кондитерові потрібно вміти тонко розрізняти смаки, запахи і кольори - без цього він не зможе готувати смачні і красиві страви. Ще потрібна хороша координація рухів рук - прикраси на тортах та інших продуктах повинні виглядати апетитно і акуратно. Кондитер цілий день працює стоячи в приміщенні з відносно високою температурою - він повинен бути фізично витривалим.
3.Вимоги до професійної підготовки
Для того щоб стати кондитером, тобі потрібно буде вивчити асортимент виробів, які випускає пекарня, де ти працюєш; санітарно-гігієнічні норми; види і властивості інгредієнтів; рецепти. Кондитер повинен відмінно знати будову устаткування, з яким працює, і правила його експлуатації. Кондитер вміє обробляти інгредієнти, готувати їх за рецептом і оформляти. Цим він і займається більшу частину робочого часу.
4. Споріднені спеціальності
Схожа робота у барменів, виготовлювачів харчових напівфабрикатів, кулінарів борошняних виробів, пекарів, кухарів, бісквітчіков, тістороб. Почитайте про ці спеціальності, вони можуть зацікавити вас.
5. Місце роботи
Кондитери працюють на кондитерських фабриках і комбінатах, на хлібокомбінатах, в їдальнях, ресторанах і кафе.
Також ви можете пройти курси бармена в Запоріжжі в нашому коледжі.
Щоб докладніше дізнатися про програму курсу «Кондитер» і записатися на навчання, зверніться до приймальної:
ТЕЛЕФОНИ:
(095) 923 - 61 - 00
(096) 083 - 74 - 25
E-MAIL: zktd@meta.ua
ДИПЛОМИ ДЕРЖАВНОГО ЗРАЗКА
НАВЧАННЯ В МІНІ ГРУПАХ
ВСТУП
БЕЗ ЗНО
ДЕННА ТА ВЕЧІРНЯ ФОРМИ НАВЧАННЯ
ВІДГУКИ
Александра
Приходите учиться. Преподаватели здесь хорошие хорошие, знают свой предмет
Мария
Учусь в колледже. Просто прекрасное место! Тут не только приятно изучать что-то новое, но и просто проводить время. преподаватели всегда понимающе относятся к студентам и помогают им.
Мирослава
Колледж имеет многолетнюю историю и добрые традиции. Хорошая материальная база. Полученные знания использую в работе. С радостью вспоминаю годы, проведенные здесь)
Иван
Хороший колледж и качество образования, удобное расположение. Дают крепкие знания для дальнейшего обучения. Нет проблем с трудоустройством.
Василиса
Отличное учебное заведение, давшее много высококлассных специалистов. Проучилась здесь 3 года - работаю по специальности.